Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Folkomröstningen inleddes i morse

Publicerat söndag 14 september 2003 kl 09.39
Klockan åtta på söndagsmorgonen öppnade vallokalerna runtom i Sverige. Nästan 7,1 miljoner svenskar har möjlighet att säga sin åsikt i frågan om EMU.
En av dem, Rune Nilsson i Norrköping, har inte påverkats av Anna Lindhs bortgång när han bestämde sig i valet. - Valet påverkar inte, det har jag bestämt förut, säger Nilsson. - Jag har en fast ståndpunkt, säger Erling Karlsson, som också hade bestämt sig för vilken valsedel han skulle lägga i kuvertet innan den tragiska händelsen i veckan. - Jag bestämde mig för jättelänge sedan. Jag har inte påverkats av Anna Lindhs död, säger Eva Nilsson utanför en vallokal i Norrköping på söndagsmorgonen. Totalt 7 096 772 personer är röstberättigade i EMU-folkomröstningen. Av dem är 106 874 svenskar boende utomlands, och 327 564 utländska medborgare i Sverige. Många av väljarna hade dock redan röstat innan vallokalerna öppnade. Poströstningen ser nämligen ut att slå rekord denna folkomröstning. Före valdagen uppskattas över en miljon ha poströstat mot i vanliga fall cirka 600 000 i ordinarie val.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.