Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Just nu
Cloetta granskar insideraffär i samband med förra veckans vinstvarning

Prat om lokal matutveckling

Publicerat torsdag 27 oktober 2011 kl 11.04
Köttsoppa med lokalodlade rotfrukter. Foto: Jurek Holzer/Scanpix.

Idag hålls ett seminarium som handlar om offentlig upphandling av lokalproducerad mat som arrangeras av Länsstyrelsen Östergötland.

Det är en del i arbetet med att utveckla den östgötska landsbygden och ingår i en satsning som regionförbundet Östsam och länsstyrelsen valt att kalla Mat i Östergötland.

Syftet är att öka utbudet av lokalproducerade livsmedelsprodukter och göra det mer synligt för konsumenter och offentlig sektor.

Transport och lokal upphandling är en viktig fråga för tillväxten och bibehållandet av lokala producenter/leverantörer samt närservice på landsbygden.

Mat i Östergötland är ett treårigt länsprojekt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".