Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Östersjön

Konkurrens om fisken

Publicerat torsdag 5 april 2012 kl 15.22
Foto: Lars Pehrsson/Scanpix

Gråsälarna i Östersjön äter ungefär lika mycket torsk, sik, lax, öring och ål som yrkesfiskarna tar upp lokalt. Det visar en studie gjord vid Göteborgs universitet.

Studien bekräftar att gråsälar är en tuff konkurrent till det lokala yrkesfisket. Även om mängden fisk som sälarna äter är liten jämfört med all fiskefångst i Östersjön, har deras matvanor stor betydelse för tillgången på fisk lokalt, konstaterar forskarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".