Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
norrköping

Vi äter allt mer kalkonkött

Publicerat söndag 29 juli 2012 kl 09.01
"Många vill ha en Thanks giving-kalkon"
(0:55 min)
Kalkonkött blir vanligare i svenska köttdiskar. Foto: Scanpix

Intresset för kalkonkött har ökat stadigt under de senaste åren. Kalkonfarmaren Daniel Hildebrandt på Vikbolandet planerar nu att bygga ett nytt stall på sin gård för att klara av efterfrågan.

Enligt Daniel Hildebrandt äter många kalkon året runt numera och även den amerikanska seden med Thanks giving day har börjat märkas av i Sverige, säger han.

Enligt organisationen Svensk Fågels vd Mara Donis så har kalkonförsäljningen ökat trefalt de senaste tio åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".