Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Östergötland

Fortsatt sköterskebrist i länet

Publicerat måndag 15 juli 2013 kl 05.51
"De går vidare till annat"
(1:37 min)
På kirurgakuten på US slutade förra året 26 sjuksköterskor och uppsägningarna har fortsatt i samma takt i år. Foto: Lars Christophersen / Sveriges Radio

Sjuksköterskebristen är på sina håll i länet fortsatt hög. På kirurgakuten på US i Linköping jobbar sjuksköterskorna dubbla arbetspass och på Motala lasarett får undersköterskor avlasta sköterskorna.

På akuten på Universitetssjukhuset har läget stabiliserats sedan sköterskorna där sedan en tid haft nya scheman men på kirurgakuten KAVA råder fortsatt brist. Förra året slutade 26 sjuksköterskor på KAVA och uppsägningstakten är enligt personalen densamma i år.

Det här innebär vakanser och att de sjuksköterskor som tjänstgör får gå in och jobba dubbla pass, från klockan 6.45 på morgonen till klockan 21.45 på kvällen.

Marie Stenlund är specialistsjuksköterska och har tjänstgjort i tio år på avdelningen och hon konstaterar att problemet funnits mer eller mindre under hela hennes tid på kirurgakuten:

– Det är unga nyutbildade sjuksköterskor som kommer, det är deras första tjänst.  Efter ett år vill en del vidareutbilda sig inom till exempel anestesi eller narkos, det är unga sjuksköterskor som är i början i karriären och som vill fortsätta, säger Marie Stenlund.

I östra Östergötland är situationen däremot under kontroll. Passen på Vrinnevisjukhuset är fyllda, på sina håll av ordinarie sjuksköterskor som mot löneförmån täcker upp.  

– Vi har inte behövt beordra någon, säger Martin Strömstedt, chef för Östra närsjukhusområdet i Östergötland.

I Motala däremot, är det värre. Här finns finns 30 obesatta sjukskötersketjänster, främst på de två medicinska klinikerna och den psykiatriska kliniken på Motala lasarett.

– Vi kan inte ha 30 vakanser. Vi tar in hyrpersonal, vi tar in andra yrkeskategorier (undersköterskor) och den fasta personalen får arbeta övertid, säger Susanne Sandberg, personalchef inom det västra närsjukhusområdet.

I höst ska man i Motala sätta sig ner och samlat se över vad som kan göras för att bättre locka sjuksköterskor till lasarettet.

– Lönefrågan är bara en liten del känner jag, det handlar också om arbetsbelastning och arbetstider, säger Susanne Sandberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".