Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Norrköping

Det ska vara tunna skivor...

Publicerat fredag 14 november 2014 kl 13.35
Jerney Kovac: "Prova att göra en carpaccio på en fin bit tonfisk, med limedressing och lite bitter rosésallad".
(16 min)
Jerney Kovac, krögare i Norrköping. Foto: Jessica Gredin/Sveriges Radio.
Jerney Kovac, krögare i Norrköping. Foto: Jessica Gredin/Sveriges Radio.

I veckans besök av krögaren Jerney Kovac fick vi lära oss historien bakom "carpaccio". Ett begrepp som kom till på en krog i Venedig och syftar på att något serveras i tunna, råa skivor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".