Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Norrköping

Il vin brulé - en kusin till glöggen som serveras i en grolla

Publicerat fredag 28 november 2014 kl 13.04
Jerney Kovac: "Grollan går runt bland vännerna och roteras medurs"
(17 min)
Jerney Kovac, krögare i Norrköping. Foto Jessica Gredin/Sveriges Radio
Jerney Kovac, krögare i Norrköping. Foto Jessica Gredin/Sveriges Radio

Jerney Kovac är krögaren från Italien som reflekterar kring svenska och italienska beröringspunkter hos Jessica Gredin på fredagarna. Gillar han glögg? Finns det liknande traditioner i Italien? Hör honom berätta om seden att dricka upphettad och kryddad grappa ur en särskild "grolla".  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".