Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hyrläkarkostnader halverats

Publicerat onsdag 24 april 2002 kl 17.26
Kostnaderna för hyrpersonal halverades under det första kvartalet i år inom landstinget i Östergötland efter beslutet om stopp för hyrpersonal.
Det var vid årsskiftet som hyrstoppet infördes och det har nu resulterat i att landstinget kunnat minska sina kostnader för hyrpersonal med drygt 5 miljoner kronor första tre månaderna i år jämfört med samma period förra året. På bara tre år tiodublades landstingets kostnader för hyrpersonal inom sjukvården, från 6 miljoner 1999 till 67 miljoner förra året. Därför beslutade landstingspolitiker att från och med första januari i år införa hyrstopp för läkare och övrig sjukhuspersonal. Men på många ställen är personalsituationen ansträngd därför gav landstinget dispenser till flera värdcentraler i länet en klinik på universitetssjukhuset, psykiatricentrum på Vrinnevisjukhuset, Motala lasarett och Hälso-sjukvården i Finspång.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.