Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Svensktoppen nästa

Final i Mjölby i dag

Publicerat onsdag 27 april 2016 kl 17.30
Titti Elm trotsar det mulna vädret och tror på en bra final.
1 av 7
Titti Elm trotsar det mulna vädret och tror på en bra final. Foto: ndreas Åsenheim/Sveriges Radio
Svensktoppen nästa. V&CK Heart
2 av 7
V & C K, finalist nr 1. Foto: Privat
Svensktoppen nästa. Linköpngs Legender Sommarens sista bris
3 av 7
Linköpings Legender, finalist nr 2. Foto: Privat
Svensktoppen nästa. EddieLT Feat. Jelena Through the night
4 av 7
Eddie L T feat. Jelena, finalist nr 3. Foto: Privat
Svensktoppen nästa. Frida Kindesjö HeyMisterYou
5 av 7
Frida Kindesjö, finalist nr 4. Foto: Privat
Svensktoppen nästa. Elouise Untouchable
6 av 7
Elouise, finalist nr 5. Foto: privat
Svensktoppen nästa finalister 2016.
7 av 7
Svensktoppen nästa-finalisterna 2016.

V & C K, Linköpings Legender, Eddie L T featuring Jelena, Frida Kindesjö och Elouise är finalisterna i Svensktoppen nästa i Östergötland. Rösta på din favorit via SMS.

Låtarna och röstninginformation finns i artikeln

De fem låtarna finns längst ned i artikeln.

1. V & C K - Heart

Det här är ett nybildat gäng från Norrköping. Gruppen består av Victor Rauker och Carl Adam Stråberg, båda från Inclosure samt Kenny Lundström med ett förflutet i nedlagda gruppen Zackarias. Tillsammans har de visionen att skapa riktigt bra populärmusik som förhoppningsvis blir en hit. 

Juryn: "Ett modernt, fräscht, elektroniskt  sound som fångade hela juryns uppmärksamhet i denna låt som var tydlig i sin ljudbild."

Rösta på V & C K så här: skriv p4öst [mellanslag] låt1, skicka till 72250.

2. Linköpings Legender - Sommarens sista bris

Det här är ett gäng musiker som kommer från olika håll i länet.  Flera av gruppens medlemmar spelar i andra konstellationer men med denna melodi som bas bildar de Linköpings Legender. Gruppen är stolt över att det är just Patricia Birgersson som sjunger eftersom de tycker att fler borde få ta del av hennes röst. En central punkt är Vena och Borensberg och vi kommer i den här låten att få njuta av ett flertal instrument såsom fiol, nyckelharpa m.m.

Juryn: "En text med en målande bild som för vistraditionen vidare. Ett konstnärligt uttryck i harmoni med instrumenthanteringen i till exempel pianot."

Rösta på Linköpings Legender så här: skriv p4öst [mellanslag] låt2, skicka till 72250.

3. Eddie L T featuring Jelena - Through the night

Med denna låt är Motala representerat.  Eddie Larsson Tideskog är 23 år och har producerat elektronisk musik i snart 1,5 år. Den här melodin har han gjort tillsammans med bästa vännen Jelena Femic. Hon är 24 år och har sjungit sen hon var 14 år. Eddie beskriver låten som en ”melodisk house-låt med glada toner som har ett skönt flow”.  

Juryn: "En modern låt där olika röster på ett lekfullt sätt harmoniseras med en intressant modern melodislinga." 

Rösta på Eddie och Jelena så här: skriv p4öst [mellanslag] låt3, skicka till 72250.

4. Frida Kindesjö - Hey mister you

Frida kombinerar sitt yrkesliv som läkare med att spela så ofta hon kan. Innan hon landade i Norrköping så grundade hon med musikaler och gospelsång i Höganäs i Skåne där hon växte upp. Hon har varit sjungande bartender i Edinburgh och körat till Elvis Las Vegas Show. Hon har svårt för att skriva kärleksballader då hennes inspiration väcks mer av ilska över saker som händer i vår omvärld. I denna melodi vill hon lyfta fram yttrandefriheten.

Juryn: "En soulig gospelkänsla där rösterna och stämmorna matchar det härliga arrangemanget."

Rösta på Frida Kindesjö så här: skriv p4öst [mellanslag] låt4, skicka till 72250.

5. Elouise - Untouchable

Bakom artistnamnet Elouise finns Emma Lagerbäck. Hon är 29 år och uppvuxen i Kolmården utanför Norrköping. Hon började sin musikaliska resa tidigt, med mimtävlingar, teater, musikaler och körer. 2010 blev det Stockholm och även gästspel i Vitryssland med Tv-shower och radio. Musiken är ett sätt att uttrycka känslor och hon menar: ”det är lättare att sjunga än att prata om saker”. Sina rötter har hon i pop och rock men är en allätare när det gäller musik. Hon bjöd på några smakprov ur sin repertoar i vår programpunkt Östgötahitten för någon månad sen. 

Juryn: "Juryn föll för både vers, refräng, röst och produktion. Pop i modern tappning på hög nivå där tankarna fördes till Katy Perry."

Rösta på Elouise så här: skriv p4öst [mellanslag] låt5, skicka till 72250.

Information om röstningen

Resultatet i Svensktoppen nästas lokala finaler och riksfinal avgörs av publikens sms-röster, kombinerade med jurygruppers. Dessa röster omvandlas till poäng utifrån inbördes placering i respektive röstningsgrupp och vägs sedan samman till ett gemensamt poängresultat från publiken och juryn.

Om du vill sms-rösta i Svensktoppen nästa är kostnaden 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Du kan rösta max 10 gånger per abonnemang och röstningsomgång. Det antal röster du bidrar med registreras i röstningssystemet under förutsättning att du angett rätt röstningsnummer och -prefix när du röstade.

För att få ett svarsmeddelande som bekräftar att din röst registrerats behöver ditt telefonnummer vara kopplat till en betaltjänst som t.ex. WyWallet som hanterar kostnaden för svarsmeddelandet. Din röst räknas även om du inte får något svarsmeddelande.

Juryn

Juryn består av:
ordförande Michael Cederberg, programledare, Spotifyredaktör och utmanaransvarig Svensktoppen
Kim Dahlberg, medlem Den Svenska Björnstammen
Kiki Pers, turnéledare
Johan Söderhielm, musiklärare och rockmusiker

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".