Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Norrköping

Dagverksamhet för dementa räddas kvar

Publicerat onsdag 30 november kl 13.46
Dagverksamhet i Krokek blir kvar
(1:36 min)
Rullator
1 av 2
Dagverksamheten i Gläntan i Krokek räddas nu kvar. Foto: Christine Olsson/TT
Kommunalråd Eva-Britt Sjöberg (KD). Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
2 av 2
Kommunalråd Eva-Britt Sjöberg (KD). Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio

Den politiska majoriteten i vård- och omsorgsnämnden i Norrköping backar om att lägga ner dagverksamheten för dementa på Gläntan i Krokek.

Förra året ville politikerna stänga verksamheten men efter protester meddelade man att de väntar med nedläggningen tills de har utrett behovet. Idag presenterades utredningen som slår fast att dagverksamheten Gläntan i Krokek blir kvar.

– Vi ser ingen anledning till att lägga ned det utan kommer låta verksamheten fortsätta, säger kristdemokraten Eva-Britt Sjöberg, ordförande för omsorgsnämnden.

Utredningen har gått igenom hur stort behov det finns för dagverksamheter i olika ytterområden i Norrköping. Utredningen visar att behovet är störst i just Krokek. Därför blir dagverksamheten i Gläntan kvar.

– Svårigheten att åka för vissa personer gör att Gläntan behöver få vara kvar, säger Eva-Britt Sjöberg.

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.