Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P4 Morgon

Koll på maten avgörande för glutenintoleranta

Publicerat torsdag 12 januari 2017 kl 08.09
Gunilla Dimitrov: Många tror att intoleranta tål lite gluten
(0:52 min)
Gunilla Dimitrov
Gunilla Dimitrov. Foto: Mathias Lindholm

Allt fler väljer att äta glutenfri mat. De som verkligen inte tål ämnet kan uppleva oförståelse bland vänner och ute på restauranger.

Gunilla Dimitrov från Celiakiförbundet har själv varit glutenintolerant i 20 år. Hon menar att utbudet i butikerna är ganska bra även om produkterna är dyra. - Gluten skadar min tunntarm och jag får sämre näringsinstag, säger Gunilla Dimitrov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".