Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Löneökningstakten varierade

Publicerat tisdag 7 maj 2002 kl 11.57
Löneökningstakten under förra året varierade mellan knappt 4 och drygt 5%, det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.
De högsta genomsnittliga löneökningarna fick tjänstemän inom privat sektor och anställda inom landstingskommunal sektor. Löneökningstakten beror både på löneförhöjningar för de anställda och på förändringar i populationens sammansättning vad gäller till exempel kön, ålder, utbildning och yrken. Lönenivån skiljde sig mellan de olika sektorerna och högst genomsnittlig månadslön hade tjänstemän inom den privata sektorn, med 25 200 kronor. Lägst hade anställda inom primärkommunal sektor med 18 200 kronor i månaden. Kvinnor hade en lägre lönenivå än männen inom alla sektorer. Skillnaden var minst inom primärkommunal sektor, där kvinnornas lön uppgick till 90% av männens. Störst var skillnaderna inom den landstingskommunala sektorn där kvinnornas lön bara var 71% av männens.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".