Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Norrköping
IFK Norrköping har ungdomsverksamhet på olika fotbollsplaner i Norrköping.
IFK Norrköping har ungdomsverksamhet på olika fotbollsplaner i Norrköping. Foto: Matilda Träff/Sveriges Radio
Lyssna
(1:31 min)
Lyssna
(1:31 min)
IFK vill samla sin ungdomsverksamhet
Publicerat lördag 22 april kl 06.29
Publicerat lördag 22 april kl 06.29
IFK Norrköping har ungdomsverksamhet på olika fotbollsplaner i Norrköping.
IFK Norrköping har ungdomsverksamhet på olika fotbollsplaner i Norrköping. Foto: Matilda Träff/Sveriges Radio

IFK Norrköping vill samla sin ungdomsverksamhet till fotbollsplanerna vid Norra Himmelstalund och bygga en inomhus hall där för 25 miljoner kronor.

I dag är ungdomsverksamheten utspridd över staden och de lider av viss platsbrist sedan de förlorade Södra planen till byggnation, men klubben vill samla verksamheten.

– Det kommer att innefatta fem eller sex fotbollsplaner plus en fotbollshall för en elvamannaplan. Det här kommer att finansieras av IFK Norrköping när det gäller hallen och när det gäller de andra planerna som redan finns där så är tanken att IFK Norrköping ska sköta dem, säger Peter Hunt, IFK Norrköpings ordförande. 

Klubben för just nu dialog om planerna med Norrköpings kommun och hoppas att de ska komma fram till ett beslut under våren. Viktor Månsson är anläggningschef på Kultur och fritidskontoret i Norrköping och deltar i dialogen.

– Dels så behöver vi se om det överhuvudtaget finns en möjlighet, om detaljplanerna tillåter byggnationen och om det finns tillräckligt stora ytor. Efter det behöver vi ta den här frågan vidare i en politisk process, säger Viktor Månsson och fortsätter:

– Då är det hallen vi pratar om. IFK Norrköping har i dag delar av sin ungdomsverksamhet på fotbollsplanerna uppe på Himmelstalund Norra. Där får vilka föreningar som helst ansöka om tider och så behandlas alla föreningar lika i fördelningen.

Om de kan samla verksamheten på Norra Himmelstalund skulle det vara mer praktiskt och de skulle ha plats att ta in flera som står i kö till att börja träna med klubben berättar Peter Hunt.

– Förhoppningsvis ska hallen kunna stå uppe till vintern, det är målsättningen men definitivt att hallen ska kunna stå uppe till våren om ett år, säger Peter Hunt.

Men Viktor Månsson på kommunen ser inte att det ska kunna gå så fort.

– I vilket fall som helst så krävs det en detaljplanförändring om vi går vidare i frågan och då är detaljplanprocessen i Norrköping 18 månader lång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".