Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Norrköping

Måltidens betydelse för att må bra

Publicerat fredag 13 oktober kl 11.21
Maria Tladi Lindqvist: Att äta självständigt och inte behöva bli matad kan förhöja en måltid
(3:02 min)
Energi- och näringsriktiga juicer för att höja matupplevelsen
1 av 3
Energi- och näringsriktiga juicer för att höja matupplevelsen Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Olika hjälpmedel för att personer ska kunna klara sig själva
2 av 3
Olika hjälpmedel visades upp. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Anna Lindström och Helen Adolfsson från ett LSS boende i Ljura i Norrköping
3 av 3
Anna Lindström och Helen Adolfsson från ett LSS boende i Ljura i Norrköping Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio

För att höja kunskapen om vad måltiden har för betydelse för de som bor på ett vård eller äldreboende inspirerades i dag personal under en konferens.

Norrköping kommun har ett femårigt projekt igång kring mat dels för att höja kunskapen och låta medarbetare ta del av senaste forskningen.

Det har resulterat i att ett äldreboende på Lindövägen arbetat med att servera goda mellanmål med mycket näring och protein.

På ett LSS boende i Ljura så har personal arbetat med att få en brukare så delaktigt så möjligt i sin matsedel och inköpslista.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".