Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Grillkorvar ofta fulla av bakterier

Publicerat torsdag 16 maj 2002 kl 09.56
Ett stort test av grillkorvar som konsumentidningen råd o rön har gjort visar att korven alltför ofta är full av bakterier. 30 korvförpackningar av tio märken testades dagen innan bäst före datum. Resultatet visade att det fanns för mycket bakterier i 13 av paketen.
Sämst i testet klarade sig Hildebrands Hot Dogs som tillverkas av Dendu i Linköping. Företagets vd Lars Andersson säger till Sveriges Radio Östergötland att kunden känner en syrlig smak när dom äter grillkorv med för hög bakteriehalt. O han tror att det dåliga resultatet kan bero på att temperaturen har överskridits under transporten, i butikerna eller i fabriken. Företaget kommer nu se över sina rutiner.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.