Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat idag kl 19.24)

Tvångplacering leder till polisbrist

Publicerat onsdag 22 maj 2002 kl 11.23
I och med Rikspolisstyrelsens beslut om att tvångsplacera polisaspiranter försämras möjligheten att nyanställa poliser i Östergötland.
Polisbristen i landet är framför allt stor i glesbygden - och därför vill rikspolisstyrelsen att färdigutbildade poliser ska göra sin aspiranttjänstgöring i just dessa områden. För Östergötland betyder det att betydligt färre aspiranter får göra sin tjänst i länet, säger Tore Persson ordförande i polisförbundets länsavdelning. Hittils har de färdigutbildade poliserna själva valt var dom vill göra sin aspiranttjänstgöring. Många av de som avslutar sin utbildning väljer vanligtvis att jobba i storstäderna vilket har lett till att polisbristen blivit akut i glesbygdsområdena. Därför kommer rikspolisstyrelsen att från och med hösten tvångsplacera nyutbildadepoliser i dom områden där behovet är störst. Polisen i Östergötland tar årligen emot 20 nyutbildade poliser och många av dem får fast jobb efter sin praktikperiod. Men från och med hösten får Östergötlands polis bara 6 till 7 polisaspiranter. - Indirekt betyder det att polismyndigheten i Östergötland får det mycket svårare att nyanställa poliser, säger Tore Persson.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".