Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mindre yta men fräschare lokaler på barnkliniken i Norrköping

Publicerat tisdag 25 oktober 2005 kl 17.24

Barn- och ungdomskliniken på Vrinnevisjukhuset har byggts om och fått mindre yta men fräschare lokaler och mer funktionella än tidigare. På så sätt minskar också kliniken sin årshyra vilket motsvarar två tjänster. Tanken är att samla de olika områdena inom barnsjukvården i närheten till varandra.

Det var i samband med landstingets omorganisation och sparkrav som gjorde att kliniken lade fram förslaget om att minska ytorna med 800 kvadratmeter från 3000 kvadratmeter till 2200 och att bygga om.

Ombyggnaden har kostat cirka 7 miljoner kronor men samtidigt får kliniken en sänkning av hyran på 600 tusen kronor per år som motsvarar två tjänster.

Till sommaren är det också meningen att barn och ungdomshabiliteringen som idag finns på Såpkullens vårdcentral ska flytta till sjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".