Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Motorn står på i väntan på mat

Publicerat tisdag 2 juli 2002 kl 07.11
Flera bilister låter idag motorn stå på i kön till hamburgerestaurangernas drive-in, men trots det finns det idag ingen specifik undersökning som visar hur mycket avgaser som egentligen släpps ut vid restaurangerna.
Boende kring restaurangerna, personal och kunderna själva riskerar att utsättas för bilavgaser som på sikt kan ge problem med hälsan. Lennart Forsell chef för miljö- och hälskoskyddskontoret i Norrköping säger att det ännu inte har kommit in några klagomål från allmänheten om problem med avgaser. Men om det gör det kan det finnas anledning att mäta halten av föroreningar, säger han. Richard Bergfors, VD på en av drive-in restaurangerna i Norrköping säger att hans restaurang nu kommer att sätta upp skyltar som påminner bilisterna om att stänga av motorn.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.