Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ökat utbud i mataffärerna för glutenintoleranta

Publicerat söndag 8 oktober 2006 kl 11.19
Utbudet av mat för överkänsliga varierar mellan butikerna.

Det kommer allt fler livsmedel för personer som är överkänsliga mot gluten, mjölk och soja. Antalet människor som får diagnosen att de inte tål en viss sorts mat ökar, men nu har producenterna börjat lyssna mer på vad den gruppen konsumenter saknar och vill ha.

För personer som är överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och sojaprotein är det väldigt viktigt att äta rätt mat.

På hyllan med de dyra torrvarorna går det nu att hitta nya produkter som exempelvis kexchoklad, salta pinnar, havreknäcke och glutenfria skorpor som just Ulla Werner, vice ordförande i Svenska Celiakiförbundet och engagerad i Östergötlands länsförening, önskat sig.

– Det är bra med konkurrens och att tillverkarna anstränger sig mer och lyssnar på oss, säger Ulla Werner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".