Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nio decennier av fantastisk radio att återupptäcka och minnas.

Bullens och Kajsa Wargs julskinkor

Publicerat tisdag 20 december 2011 kl 06.00
”Bullens” recept på julskinka från 1949

Skådespelaren Erik Berglund skrev flera böcker om mat och i matsammanhang är han kanske mest känd för att ha givit Bullens konserverade pilsnerkorv sitt namn. Erik Berglund gjorde sin första insats inom filmen 1911. Han medverkade sedan i över 100 filmer. Vid sidan av teater- och filmarbetet hade han ett brinnande matintresse.

Kajsa Wargs skrev sin berömda bok Hjelpreda I Hushållningen För Unga Fruentimber i mitten av 1700-talet. I Vardags från 1979 lagas Kajsa Wargs inbakade julskinka.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".