Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Trycket på legalisering av cannabis ökar

Publicerat måndag 15 oktober 2012 kl 09.00
Neonmagasinet om hasch (1977)
(19 min)
1 av 2
2 av 2

Legalisering av lättare droger, som cannabis och marijuana, diskuteras allt oftare. Nu senast i England och vissa delar av USA. En livlig debatt om hur skadligt cannabis är går att spåra åtskilliga decennier tillbaka i radioarkivet. 1977 tog Ungdomsredaktionen sig an det aktuella ämnet ämnet "Hasch".

April 2002. Frågan från 1977 har blivit en reell politisk verklighet. Legaliseringen av cannabis och marijauna är genomförd i Nederländerna. Flera länder inom EU vill följa efter.  P1 morgon rapporterar.

 
Cannabis som medicin

Ett år senare. P1 morgon, igen. Cannabis har börjat säljas som medicin på apoteken i Holland. Det vankas studiosamtal med Dirk Jan Vermeij, informations- ansvarig på Nederländska ambassaden. Finns ingen kritik alls i Holland? Nej, svarar Vermeij. Ingen alls.

 
Dags för legalisering?

November 2004. Centralen i Studio Ett har tema Missbruket bland unga. En ny uppmärksammad missbrukargrupp är väletablerade 20-35 åringar med stabil ekonomi. Tillgången på narkotika ökar också bland ungdomar och priserna på
droger blir allt lägre. Hur lyckad är den svenska narkotikapolitiken?

Återigen landar samtalet i – legalisering?

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.