Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Klassiska klassiker och annan bra musik. Tonsättare och musiker från alla världens hörn.

Anteckningar redaktionsmötet 2007-10-17

Publicerat torsdag 18 oktober 2007 kl 07.43

Anna-Karin var med första delen av mötet för att informera om vad som händer med SR Musik. Bemanningsplan och handlingsplan för 2008 lämnas under dagen. Ett inte helt lätt arbete att göra detta för en redaktion som ännu inte finns. På fredag lämnas de tre förordade cheferna till MBL. Anna-Karin reser fortfarande runt och träffar musikläggare. De är naturligtvis oroliga eftersom de kommer att drabbas hårdast av besparingar.

Just nu pågår en inventering av samtliga lokaler i RH, inklusive studiorna. Detta m a a att de som nu har lokaler på Kungsholmen - Radio Sthlm och Sisuradio - ska in i RH.  Cilla har sagt att ”varje enhet ska ha ändamålsenliga lokaler”, vilket förhoppningsvis innebär att vi får behålla vårt studioblock och att S2 görs ”ändamålsenligt”. Några ljudbås i korridoren är inte troligt att vi får eftersom vi förmodligen kommer att sitta fler i korridor 7C. Dock har det byggts nya ljudbås på plan 2 för förproduktion och sändning. Anna-Karin ska lämna förslag på hur hon tycker att den nya redaktionen ska sitta. Det är extra viktigt med ljudisolerade väggar mellan rummen eftersom i stort sett alla som ska arbeta här lyssnar mycket på musik.

Per G understryker vikten av att vi reagerar på att få plats i marknätet. VD har täta kontakter med regeringen nu pga alla för public service viktiga frågor som utreds och behandlas just nu.

Eftersom det händer så mycket nu kommer vi att från vecka 46 ha redaktionsmöten varje vecka då Anna-Karin kommer och uppdaterar oss om vad som händer med SR Musik.

Mats E berättar att sändningen från KH med Kairooperans Oum Kalthoumensembel gick bra och att Hiba varit till stor hjälp, inte minst med förhandlingar som uppstått. Det lät mycket bra i radio, dock kunde vi som var på plats konstatera att det var konstigt sångeko i PA. Konserten i KH dagen efter med Paizokvartetten hade varit lysande och Stefan rekommenderar den kommande sändningen.

Planeringen av Radio Bergman är klar för vår del.  kan man läsa mer. Vi har f ö fått mycket beröm för att vi lämnat färdigt material i så god tid.

Både SRAO och Journalistförbundet har nu tackat ja till medlarnas bud, och de varslade konfliktåtgärderna är avblåsta.

Marja meddelar att vi får äta julbord även i år. Ewa och Birgitta F organiserar.

Stefan har sagt upp sig eftersom han fått jobb som producent på nya Uppsala Konsert & Kongress. Han arbetar hos oss november ut.

På förekommen anledning understryks att en trailer absolut inte får överskrida 30 sek. Det går inte att tona i autopk så längre trallor kan helt enkelt inte sändas. 28–30 sek. är längden för en sändningsbar tralla!

Nästa redaktionsmöte 31/10 14 00.

Stockholm den 17 oktober 2007

Marie Vesterholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".