Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Småkommuner kräver 3G utan försening

Publicerat måndag 19 augusti 2002 kl 15.16
3G-utbyggnaden får inte försenas, kräver 100 av landets småkommuner organiserade i nätverket Småkom. Småkom kräver att Post- och Telestyrelsen, PTS, står emot branschens krav på ändrade villkor.
- Det är oerhört viktigt att hela landet samtidigt får tillgång till de infrastruktursatsningar som har beslutats, säger Ronny Svensson i Leksand, som är sekreterare i Småkom till TT. För landets småkommuner är det en ständigt återkommande kamp att få samma möjligheter som tätt befolkade storstadsregioner när det gäller infrastruktursatsningar. - Börjar man släppa på kraven på samtidig utbyggnad i hela landet inom det här området, vet vi inte vilka eftergifter som kommer inom andra efter det, säger Ronny Svensson. - De som vann licensrätterna gav långtgående löften, som det inte finns några skäl att frångå. - För företagandet och samhällsutvecklingen i stort är det oerhört viktigt att man inte börjar släppa på kraven, fortsätter Ronny Svensson.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".