Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Valdeltagandet lägre än förra gången

Publicerat måndag 16 september 2002 kl 07.21
Valdeltagandet i riksdagsvalet har sjunkit i alla länets kommuner. 76,5 procent av länets röstberättigade lämnade sin röst, det är 3,0 procentenheter lägre än förra gången, och också lägre än valdeltagandet i landet som helhet. Även i landstingsvalet och kommunvalen har valdeltagandet sjunkit jämfört med förra gången.
Älvdalen hade lägst valdeltagandet i riksdagsvalet 69,9 procent, en sänkning med 3,8 procentenheter. Högst valdeltagande hade Leksand med 79,1 procent, en sänkning med 2,5 procentenheter. Valdeltagandet sjönk i alla länets kommuner. Sänkningen var minst i Rättvik. Där gick 75,3 procent till valurnan för att rösta i riksdagsvalet. En minskning jämfört med förra gången med 0,3 procentenheter. Största minskningen i valdeltagande hade Smedjebacken. Där sjönk andelen röstande med 5,2 procentenheter till 76,3 procent.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".