Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Undersköterskor upprörda över löneklyftor

Publicerat onsdag 25 september 2002 kl 17.11
Idag står det klart att vissa sjuksköterskor får ett lönelyft på 1 500 kronor i månaden under tre år. Nu befarar undersköterskorna att löneklyftorna därmed kommer öka. Dessutom ställer de sig frågande till hur Landstinget som arbetsgivare prioriterar pengar från regeringen som ska gå till att korta vårdköerna.
Regeringen har skjutit till pengar för att minska de långa vårdköerna i Sverige. Det innebär att sjuksköterskorna på intensiven, operation och narkos i Dalarna får 1 500 konor mer i månadslön under tre år. Men nu känner många undersköterskor sig åsidosatta för att arbetsgivarna inte informerar hur man ska korta vårdköerna. En nyanställd sjuksköterska har idag omkring 18 000 kronor i månaden medan en nyanställd undersköterska tjänar omkring 14 000 kronor i månaden. Och nu vill undersköterskorna i Dalarna veta varför inte arbetsgivarna ökar lönen för undersköterskorna och bara för vissa sjuksköterskor. Mona Månsson är Kommunals centrala förhandlare för landstingets undersköterskor i Mora. Hon säger till Dalanytt att undersköterskor och sjuksköterskor i dag arbetar i team på avdelningarna, därför är det kränkande om bara en del av gruppen skulle få en löneökning.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".