Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nysatsning på Tåg i Bergslagen

Publicerat onsdag 2 oktober 2002 kl 13.20
Under ett halvår ska Tåg i Bergslagen och SJ gemensamt satsa på att få upp resandefrekvensen på tågen i de fyra länen som omfattas av Tåg i Bergslagen-försöket. Lyckas inte det blir det färre tåg på sträckorna.
- Invånarna i Bergslagen får själva bestämma vilken järnvägstrafik dom vill ha. Vill man åka tåg ska man åka tåg och inte bil, säger i ett gemensamt pressmeddelande Tåg i Bergslagens VD Mikael Prenler och SJ-chefen Jan Forsberg. Tåg i Bergslagen drabbades vid starten förra året av fordonsbrist. Sedan förorsakade den stränga vintern många störningar i trafiken. Fordonen tålde inte kylan. SJ begärde för några månader sen omförhandling om avtalet med Tåg i Bergslagen, bland annat för att SJ vill använda både personal och fordon i det tätbefolkade Mälardalen. Förhandlingarna resulterade i den nya uppgörelsen, som träffades under tisdagen. Nysatsningen innehåller bland annat ökad marknadsföring, fler lokförare och förbättring av fordonen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".