Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat idag kl 19.24)

Fortstt minskad arbetslöshet i Dalar na

Publicerat måndag 7 oktober 2002 kl 14.35
Den öppna arbetslösheten i Dalarna fortsätter att minska. Detsamma gäller för långtidsarbetslösheten som till och med minskar mer än i riket i övrigt, enligt länsarbetsnämnden.
I september var drygt 5 700 personer här i länet öppet arbetslösa. Det är en minskning med dygt 300 personer jämfört med september i fjol och motsvarar 3,4 procent av befolkningen. Det är också en minskning jämfört med förra månaden. Tre kommuner har i dag en arbetslöshet som är lägre än 3 procent, och det är Leksand, Hedemora och Smedjebacken. Men den största nedgången har skett i Älvdalen, från 6,6 till 4,4 procent. Ändå har Älvdalen fortfarande den högsta arbetslösheten av länets kommuner. I fyra kommuner har arbetslösheten ökat sedan i fjol .Det är Säter, Falun, Vansbro och faktiskt också Leksand, som ändå har länets lägsta arbetslöshet med 2,6 procent. Den minskning av länets arbetslöshet som skett gäller inte minst de långtidsinskrivna. Det handlar om de människor som varit arbetslösa i mer än två år utan att ha haft ett reguljärt arbete mer än en månad. Den gruppen var i september drygt 1 250 personer, och det är mer än 350 färre jämfört med i fjol. De långtidsinkrivna har för övrigt minskat mer i Dalarna än i landet i övrigt. Däremot är fortfarande ungdomsarbetslösheten något högre än i fjol, och trenden med fler varslade håller i sig. Hittills i år har 963 personer i länet varslats om uppsägning, en ökning med 57 procent jämfört med motsvarande period i fjol.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".