Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ny utbildning i Borlänge

Publicerat måndag 7 oktober 2002 kl 14.53
En ny nationell utbildning för kollektivtrafikpersonal ska ge funktionshindrade bättre bemötande. Utbildningen testas i Borlänge med start den 14 oktober.
Kursen pågår i två dagar för personal inom buss, tåg, båt, taxi och flyg. Utbildningen inriktas på attityder och värderingar. - Det finns studier som visar att funktionshindrade blir illa bemötta och nonchaleras när de reser i kollektivtrafiken. Det är det vi vill komma till rätta med via utbildningen, berättar projekt- och kursledaren Tove Rinnan, Handikappförbundens riksorganisation som sökt statliga pengar för utbildningsförsöket. Tolv deltagare finns med i den första kursen. - Vi kommer att genomföra några kurser i en försöksomgång. Kurserna ska utvärderas och sedan ligga till grund för en utbildningsverksamhet som förhoppningsvis ska bli riksomfattande, förklarar Tove Rinnan. Under kursen i Borlänge finns två funktionshindrade resenärer med för att ge sin syn på problematiken (TT)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".