Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bråk om frikyrka blir politisk fråga

Publicerat fredag 18 oktober 2002 kl 06.02
Thorsten Larsson kristdemokraternas ledande namn i Vansbro kristiserar i en interpellation i kommunfullmäktige det socialdemokratiske kommunalrådet Gunnar Magnusson för hans uttalanden om några kristdemokratiska politiker som också är medlemmar i Västerdala frisförsamling i Dala Järna.
Församlingens verksamhet har varit omdiskuterad i Vansbro. Gunnar Magnusson (s) med flera har reagerat mot det aggressiva arbetssätt som församlingen haft i bland att rekryteringen av ungdomar. Tre av elva förtroendevalda inom KD i Vansbro är medlemmar i Västerdala friförsamling. - Vi som politiskt parti har inget med församlingsarbetet i Järna att göra, men våra medlemmar där känner sig kränkta av kommuanrådets uttalande, säger Thorsten Larsson till Dala-Demolkraten.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.