Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Samhall i Malung läggs ned

Publicerat tisdag 22 oktober 2002 kl 13.12
4 000 anställda inom Samhall måste byta jobb dom närmaste två åren. Förändringarna gäller bland annat Samhalls fabrik i Malung som avvecklas.
Ett flertal industrienheter i branscher med vikande eftefrrågan läggs ned och de anställda kommer i stället att erbjudas nya jobb inom Samhall, framför allt då i tjänstesektorn. I Dalarna berös den mekaniska industrin i Malung med 40 anställda. Den läggs ner och de anställda där kommer att erbjudas andra jobb. Det kan handla om städ- och fastighetsservice, restaurangverksamhet och bemanningsuppdrag där man fortfarande är anställd av Samhall men arbetar ute hos andra arbetsgivare. De anställda vid Samhalls industri i Malung ska också beredas möjlighet att få jobba vid företagets mekaniska industri i Vansbro, som blir kvar. Där arbetar idag ett 50-tal anställda. Förändringarna i Malung/Vansbro ska genomföras i ett projekt som startar nästa vecka. - Någon tidplan för när det här förändringarbetet ska vara avslutat finns inte, det får ta den tid det tar, säger Dan Andersson som är enhetschef för Samhall i Malung/Vansbro. Han räknar dock med att det ska ta mindre tid än två år. I hela landet har Samhall dom senaste tio åren ersatt 10 000 industrijobb med servicejobb, och enligt VD:n Göran Sevebrandt så kan ett jobb i service och tjänstesektorn som ofta utförs ute hos kunderna göra medarbetarna i Samhall bättre förberedda för arbeten utanför företaget, alltså ute på den övriga arbetsmarknaden.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".