Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Samarbete ska hjälpa försäkringskassans klienter

Publicerat måndag 4 november 2002 kl 14.47
Nu ska risken bli mindre att försäkringskassans klienter glöms bort när deras fall bollas mellan olika myndigheter i Avesta-Hedemoraområdet. I morgon träffas representanter för bland annat Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och sjukvården för diskutera hur man bättre ska kunna möta exempelvis långtidssjukskrivna som också är arbetslösa.
- Syftet är att vi handläggare och chefer på försäkringskassan, arbetsförmedling, socialtjänst och läkare från primärvård för att bli bättre på att samverka kring sjukskrivna arbetslösa personer, säger Pia Larshans-Bodare, chef för Försäkringskassan i Avesta. - Det har framförts kritik mot att rehabiliteringen och stödet av den här gruppen inte har fungerat så bra, så jag tror att vi kan bli bättre, säger Pia Larshans-Bodare. Satsningen handlar om att sätta individen i fokus genom att samarbeta bättre. Men den här samverkan är också en del i att minska den ökande ohälsan i samhället. En grupp som ofta kommer i kläm och hamnar i rundgång mellan myndigheterna är alltså de sjukskrivna arbetslösa. En grupp som växt kraftigt de senaste åren. - Det kan vara så att det finns en grå zon där man tycker att problembilden inte ryms inom en myndighets ram och det har kunnat leda till en rundgång mellan myndigheterna. Det behöver vi bli bättre på och reflektera över, och jag hoppas att vi ska kunna träffas på det här sättet kanske en gång per termin, säger Pia Larshans-Bodare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".