Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Inget gruppboende i Vattnäs gamla skola

Publicerat måndag 25 november 2002 kl 15.05
Föräldrarna till autistiska ungdomar i Mora vill nu inte ha något gruppboende för sina barn i Vattnäs gamla skola. Tillsammans med Moras centerpartistiska kommunalråd Lars Matsson-Frost har man kommit fram till att ett boende för de här ungdomarna måste ligga närmare Mora centrum.
Ett möte med föräldrarna till de aktuella autistiska ungdomarna resulterade i att de inte längre vill placera sina ungdomar i den gamla skolan i Vattnös. Något som kommunalrådet Lars Matsson-Frost är mycket nöjd med. - Jag är glad över att vi har kommit fram till en lösning som jag har jobbat på en tid. Meningen är att vi nu ska bygga ett gruppboende i Selja som ligger mycket närmare Mora centrum, säger Matsson-Frost till Dalanytt. Den mediala bevakningen i både radio, tv och tidningar om att det i dag inte finns något gruppboende för autistiska ungdomar i Mora, har gjort att det nya centerpartistiska kommunalrådet Lars Matsson Frost har haft fullt upp med att hitta en lösning i den här frågan. Centern gick bland annat till val på att riva upp Kommunstyrelsens beslut att bygga ett gruppboende i den gamla skolan i Vattnäs. Vattnäsborna har hela tiden haft en önskan om att skolbyggnaden ska utnyttjas av Föräldraföreningen och barnen i byn. När nu även föräldrarna till de autistika ungdomarna inte kan tänka sig Vattnäs skola som ett gruppboende, hoppas Lars Mattson Frost att kommunstyrelsen ändrar sig i frågan. - Om det finns något förnuft i det här ska beslutet upphävas eftersom frågan inte är aktuell längre. Då kan Vattnäsborna också köpa fastigheten som man tidigare skriftligen begärt att få göra.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".