Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

"Jag kände mig förd bakom ljuset"

Publicerat måndag 2 december 2002 kl 11.59
Ännu ett avhopp drabbar socialdemokratin i Smedjebacken. Nu väljer också valberedningens ordförande Britt Söderström att lämna sin post.
- Den direkta orsaken är att jag har känt mig förd bakom ljuset, säger Britt Söderström, som avgått som ordförande för valberedningen.
Det har inte varit lätt att vara valberedningens ordförande i Smedjebacken, där två falanger har slagits om vem som ska bli socialdemokratiskt kommunalråd. När Britt Söderström fick höra att stadgarna gjorde ett medlemsmöte i arbetarekommunen icke beslutsmässigt så fick hon nog. - Jag kände hur luften gick ur mig eftersom vi hade jobbat mycket hårt. Det har varit jobbigt att sitta i valberedningen och få ihop folk och ena alla stridiga falanger. Vi har försökt så gott vi kunnat och vi tyckte att vi var på väg att lyckas ganska bra. - Det finns många olika starka viljor och ingen verkar vilja ge sig, säger Britt Söderström. Britt Söderströms avhopp är ännu ett kapitel i den politiska såpoperan i Smedjebacken. Den maktkamp som har splittrat socialdemokraterna ledde först till att kommunalrådet Lena Ludvigsson-Olafsen avgick. Det lämnade vägen öppen för Olof Långberg som kommunalråd. Men som vi berättat tidigare i dag så har också han valt att inte kandidera. Siw Goldheim är ny sammankallande i valberedningen. Hon vill inte låta sig intervjuas på band, men hon säger till Dalanytt att hon ser fram mot styrelsemötet i arbetarekommunen i kväll med tillförsikt och har gott hopp om att kunna lösa kommunalrådsfrågan. - Det är bedrövligt att det har blivit så här, sammanfattar Britt Söderström läget i Smedjebacken.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.