Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Invigning av Handikappåret inte handikappanpassad

Publicerat fredag 7 februari 2003 kl 12.14
Inte ens invigningen av Handikappåret 2003 i Falun var handikappanpassad. Något som gjort landstingspolitikern Vernoka Hedenmark upprörd. Veronika som är rullstolsburen kunde inte ens ta sig upp till talarstolen. Det fanns nämligen ingen ramp för rullstolen.
Handikappåret 2003 syftar enligt länsrådet Inger Eriksson till att öka kunskapen om hur det är att leva med ett funktionshinder. Dessutom handlar det om att vi ska ge alla tillgänglighet, låta alla på samma villkor leva i samhället. Men det där med tillgängligheten fungerade inte ens på invigningen. Landstingspolitikern Veronika Hedenmark, som är rullstolsbunden, skulle hålla tal, men fick lov att ställa in. Scenen var inte handikappanpassad. Något som gjorde henne mycket upprörd. - Det är ytterst anmärkningsvärt och allvarligt. Den första förutsättningen för en sån här invigningen är väl att alla ska ha samma förutsättning att delta, säger Veronika Hedenmark som reagerar extra starkt med tanke på att det handlar om en invigning av Handikappåret 2003. Kanske kan det här Handikappåret förbättra just såna här problem för handikappade. Det hoppas i alla fall Kulturminister Marita Ulvskog, som var på plats. - Man måste använda de här åren som en hävstång för att förbättra arbetet och tillgängligheten för exempelvis handikappade, säger Marita Ulvskog.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".