Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Inga fel när dyslektiker sattes i särskola

Publicerat tisdag 11 februari 2003 kl 06.55
- Utredningen har gått rätt till väga! säger Ragnar Krona, som är ordförande i skolstyrelsen i Falun, apropå den elev som under tio års tid gick i särskola trots att han endast hade läs- och skrivsvårigheter.
20-åriga Daniel Bergström gick i särskola i Falun under tio års tid, trots att han endast hade läs- och skrivsvårigheter, så kallad dyslexi. - De tio åren är totalt bortkastad tid för mig, sa Daniel Bergström till dalanytt tidigare i veckan. Anledningen till att Daniel Bergström hamnade i en särskoleklass, var enligt honom själv, hans dyslexi. Men så var inte fallet, enligt Ragnar Krona. - Vi kan inte gå in på specifika fall, men i just det här fallet så har det gjorts en grundlig utredning, både medicinsk, psykologisk och pedagogisk. Och jag ser inte att något fel har gjorts i den här utredningen, menar Ragnar Krona. - Vi har ett bra underlag för det här beslutet, säger Ragnar Krona. Ärendet med Daniel Bergström är nu lämnat till Skolverket, som ska man nu göra en bedömning. - Anser de att Falu kommun har gjort fel i den här frågan, så får vi rätta till det. Men det är alltså upp till Skolverket att göra den bedömningen, säger Ragnar Krona.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".