Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Tvingas lämna post inom IFK Mora

Publicerat lördag 1 mars 2003 kl 12.16
IFK Moras vice ordförande, skattetjänstemannen Göran Albinsson, tvingas avsäga sig alla uppdrag i IFK Mora och i Vasaloppet. Det här efter att man anser att det är en otillåten bisyssla att som skattetjänsteman, även ha insyn i kommersiella föreningar.
Göran Albinsson är heltidsanställd vid Skattemyndigheten, och som sådan så får man vara aktiv i ideella föreningar. Men i just det här fallet har man tyckt att det inte är förenligt med att vara tjänsteman vid Skattemyndigheten. - Vi har ju ett regelverk som säger att man inte får ha bisysslor som rubbar förtroendet hos allmänheten för skattetjänstemän och för andra statligt anställda, det säger Beate Haslum-Nilsson, som är kontorschef vid skattemyndigheten i Falun och Mora till dalanytt. Att det - samtidigt som Göran Albinsson tvingas avsäga sig sina åtaganden vid IFK Mora - genomförs en skatterevision för Vasaloppet, vill inte Beate Haslum-Nilsson kommentera. - Det som stått om en pågående skatterevision kan jag inte kommentera, det är inte offentligt, säger Haslum-Nilsson.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.