Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Telefonupplysning för äldre

Publicerat onsdag 2 april 2003 kl 12.02
I går startarde omsorgsavdelningen i Falun en ny telefonupplysning för äldre. Det är frivilliga organisationer i kommunen som kommer att svara i telefonen när äldre eller anhöriga vill ha information om till exempel färdtjänst eller korttidsboende.
Syftet med det här projektet är att underlätta för de äldre i kommunen. De äldre ska lättare kunna få kontakt med rätt instans, till exempel hemstjänsten, färdtjänsten eller en biståndsbedömare, säger Bengt Åke Johansson som är projektledare för den här tjänsten. - Vi vill att de äldre ska få en bra vägledning när de behöver det, säger Bengt Åke Johansson. Projektet är på prov i ett år och ska ge svar på om det finns någon efterfrågan på en sån här telefonjour. Anders Pettersson är ordförande för Sveriges Pensionärers Riksförbund avdelning 80 i Falun. Han är en av dom som ställer upp på att vara jour en dag i veckan och han tycker att det är viktigt med en telefonjour för äldre och deras anhöriga. - Vi upplever att många av våra medlemmar har svårt när de försöker komma i kontakt med kommunen. Nu ska vi försöka lotsa de som behöver rätt, säger Anders Pettersson.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".