Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av flourvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Heltid åt alla anställda inom Ludvika kommun

Publicerat torsdag 24 april 2003 kl 13.12
Alla som är anställda eller nyanställs inom Ludvika kommun kommer att erbjudas heltid i framtiden. Det beslutar med största sannolikhet kommunfullmäktige i kväll.
Kommunstyrelsen ställer sig positiv till motionen, och idag ska kommunfullmäktige besluta i frågan. Fullmäktige föreslås besluta att från och med juli att tillämpa heltids- och tillsvidareanställningar när kommunen ska anställa ny personal. Det var den centerpartistiska politikern Mauritz Bropetters som för några år sedan skrev en motion med den innebörden. När den behandlades i kommunstyrelsen fick den stöd av en majoritet. Bropetters säger till Dalanytt att det ofta är kvinnor som erbjuds deltidtjänster i kommunen, och därför är det viktigt att alla får heltid för att visa att kommunen arbeter för jämställdhet. Det är även viktigt att de som vill flytta i kommunen kan erbjudas en fast heltidstjänst eftersom att det i framtiden kommer att behövas arbetskraft inom kommunen säger han.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".