Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Patienter i kläm om psykiatrin i Mora läggs ner

Publicerat fredag 23 maj 2003 kl 16.47
14 vårdplatser och omkring 20 tjänster försvinner när den psykiatriska avdelningen på Mora Lasarett föreslås att läggas ner i september. I går fick personalen reda på att verksamheten kommer att flyttas till Säter och Falun, något som många anställda ser som ett svek mot psykvården i norra och västra Dalarna.
- Det blir väldigt synd om patienterna som kommer att få åka långa sträckor i framtiden, det säger Lissbet Lundkvist som har arbetat sjuksköterska inom psyriatrin på Mora Lasarett i 13 år. - Det är många av patieneterna som fortfarade tycker att det är obehagligt att få åka till Säter, Säter sitter fortfarande kvar som en dålig klang i mångas öron. Dalarnas länssjukvårdchef Sören Fogde säger till Dalanytt att det är det prognostiserade underskottet som finns i verksamheten i norra och västra Dalarna på omkring 10 miljoner kronor, som gör att man måste göra domhär besparingarna. 27 Maj ska Landstingets driftstyrelse besluta i frågan om psykiatriska avdelningen 54 i Mora ska få vara kvar eller inte.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.