Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kommunals största strejk någonsin

Publicerat måndag 26 maj 2003 kl 11.05
I natt bröt den största strejken i fackförbundet Kommunals historia ut. 136 kommuner berörs när drygt 47 000 kommunalanslutna stannar hemma från sina jobb idag. I Dalarna omfattar storstrejken 8 kommuner och över 1 600 kommunalare.
Den här strejken ska fortsätta tills ett avtal är klart. Inget slutdatum är alltså satt. Enligt Birgtta Sundqvist som är ordförande för Kommunal i Dalarna kommer strejken att få stora konsekvenser. Bland annat så strejkar lokalvårdare, bespisningspersonal och vaktmästare. Ungefär 1650 kommunalanslutna strejkar nu i Falun, Leksand, Ludvika, Mora, Orsa, Smedjebacken, Säter och Älvdalen. I Falu kommun är barnomsorgen undantagen. Förutom den strejk som börjar i dag pågår sedan tidigare, och i en vecka till, strejk på sterilcentralerna på lasaretten i Falu, Mora Ludvika. Och den 4 juni går de kommunalanslutna bussförarna ut i strejk, med störningar i kollektivtrafiken som följd.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.