Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Falun bantar barnomsorgen

Publicerat tisdag 3 juni 2003 kl 14.21
Mindre personal i barnomsorgen, nedläggning av skolor, hårda besparingar i alla kommunala förvaltningar. Och dessutom en skattehöjning med 50 öre. Det är tuffa tider som väntar i Falun. - Det här är en krisbudget, säger centerpartistiske kommunalrådet Dan Westerberg.
De besparingar på 50 miljoner kronor som kommunledningen i Falun presenterade för en tid sedan gäller fortfarande. I dag framkom dessutom bland annat att personalen i barnomsorgen ska minskas. Skolnämnden måste spara mellan 30 och 35 miljoner kronor. Det innebär att mellan 75 och 100 anställda får lämna skolan och barnomsorgen i Falun. I dag är personaltätheten, det vill säga antalet barn per anställd, 5,6. Den siffran kommer att bli ungefär 6 barn per anställd, enligt skolnämndens ordförande Ragnar Kroona. Övrigt ur innehållet i majoritetens budgetförslag:
  • Falun Folkmusikfestival får minskade bidrag med 1 miljon kronor.
  • Svenska Skidspelen får minskat bidrag.
  • Politikernas arvoden och partistödet sänks med 2,5 procent.
  • Det nya ungdomscentret ska realiseras under 2004.
Budgetförslaget diskuteras i kommunstyrelsen under tisdagen och debatteras och beslutas i kommunfullmäktige den 12 juni.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.