Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

Oro på Dalarnas Tidningar inför rationaliseringar

Publicerat måndag 9 juni 2003 kl 08.49
Den 1 september så förvandlas dom fem tidningarna; Falu-Kuriren, Borlänge Tidning, Nya Ludvika Tidning, Södra Dalarnes Tidning och Mora Tidning, till editioner av Dalarnas Tidningar. Och det här är något som oroar tidningarnas journalistklubb.
- Vi har fått indikationer på att det kan vara tal om nedskärningar på vissa håll, det säger journalistklubbens ordförande på dalarnas tidningar, Ragna Fahlander. Där det först och främst kommer att ske nedskärningar skulle vara på redigeringssidan. Redigeringen av tidningarna kommer förmodligen att centraliseras, vilket gör att ett flertal tjänster kommer att tas bort. - Men det här kommer ju inte att hända med en gång. Nu i första skedet så handlar det bara om små förändringar på alla tidningarna, säger Ragna Fahlander, som inte tror att det här kommer att påverka tidningarna rent innehållsmässigt. - Rent kvalitativt kommer tidningarna inte att förändras, möjligtvis blir de bättre. Den totala upplagan blir drygt 60 000 exemplar och Dalarnas Tidningar som därmed blir Sveriges näst största landsortstidning efter Helsingborgs Dagblad. - Det är ju jättekul att vi blir en så stor tidning, säger Fahlander till Dalanytt.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".