Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Farlig marknadsföring av dinkelvete

Publicerat onsdag 3 september 2003 kl 08.17
Allt fler hälsokostbutiker marknadsför dinkelvete som glutenfritt vilket utsätter de som är glutenintoleranta för hälsorisker. Livsmedelsverkets analyser visar att det är samma sorts gluten i dinkelvete som i vanligt vete och att det därför är lika skadligt för de glutenintoleranta.
Marknadsföringen av dinkelvete som ett alternativ för glutenintoleranta har pågått i mer än 10 år och verkar nu vara på uppgång trots Svenska Celiakiförbundets protester. - Det är helt galet. Man blir sjuk av det, säger Sören Johansson, tidigare ordförande i Celiakiföreningen i Dalarnas län till Dalanytt
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.