Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Skogsbo och räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 17.31)
Svenskt Näringsliv:

Företagsamheten ökar för sakta

Publicerat onsdag 16 februari 2011 kl 04.08
Carl Ström: ”Dalarna måste öka snabbare”.
(1:28 min)
Carl Ström, Svenskt Näringslivs Gävle-Dalachef. Foto: Anders Brundell/Sveriges Radio.

Förra året startade ytterligare 450 företagsamma personer startade någon form av verksamhet i Dalarna. Men Svenskt Näringsliv tycker inte det var tillräckligt många.

Ökningen av företag var 2,2 procent i Dalarna förra året och jämfört med övriga län är ökningen lägre än genomsnittet.

– Dalarna måste öka snabbare än de flesta andra län för att locka folk att flytta hit och etablera sig i länet, menar en bekymrad Carl Ström, Svenskt Näringslivs Gävle-Dalachef.

– Sambandet mellan hög företagsamhet och hög levnadsstandard är nu så uppenbart så att de flesta politiker erkänner det oavsett politisk färg, fortsätter Carl Ström.

– Det finns en stor ounyttjad potential i den offentliga sektorn, att konkurrensutsätta den skulle ge stora välfärdsvinster i form av högre kostnadseffektivitet och bättre kvalitet, menar Carl Ström.

– Nu behöver vi föra en aktiv debatt om hur vi ska bära oss åt för att stimulera fler att starta företag, avslutar Carl Ström.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".