Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Renässans för gammalt falukorvsrecept

Publicerat söndag 29 augusti 2004 kl 08.52

Nu ska falukorven bli mer som den var förr. Under hösten kommer en korv som ska tillverkas enligt ett gammalt recept med mer och bättre kött. På Melkers Chark AB i Falun har idén funnits i flera år men först nu vågar de testa sin idé.

Enligt Per Olov Olsson, som är VD för Melkers Chark AB i Falun, blir de billiga falukorvarna allt fler i butikerna.
- Det börjar gå för långt. Det måste finnas en marknad för kvalitet, säger han till Dalanytt.

Den nya korven är nygammal, förreceptet finns i företaget sedan tidigare.
- Det har vi hittat i våra gömmor, säger Per Olo Olsson.
Den nya korven kommer att innehålla mer kött, ungefär 70 % av gris och nöt medan de billigare falukorvarna ligger på drygt 40 %. Dessutom ska den rökas dubbelt så länge - i 3 timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".