Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
BORLÄNGE

Kurs om konsistensanpassad mat

Publicerat tisdag 1 november 2011 kl 15.02
Hör mer i inslaget
(1:23 min)
1 av 5
Tricolore grönsakstimbal med dragonsås. Foto: Eva Rehnström.
Sillgele med äggkräm. Foto: Eva Rehnström.
2 av 5
Sillgele med äggkräm. Foto: Eva Rehnström.
Anette Löfstedt provsmakade den konsistensapassade maten. Foto: Eva Rehnström.
3 av 5
Anette Löfstedt provsmakade den konsistensapassade maten. Foto: Eva Rehnström.
Personal inoom äldreomsorgen fick smaka konistensapassad mat. Foto: Eva Rehnström.
4 av 5
Personal inoom äldreomsorgen fick smaka konistensapassad mat. Foto: Eva Rehnström.
Meny för konsistensanpassad mat. Foto: Eva Rehnström.
5 av 5
Meny för konsistensanpassad mat. Foto: Eva Rehnström.

40 personer inom Borlänges äldreomsorg fick idag lära sig mer om konsistensanpassad mat, alltså mat för personer med tugg- och sväljsvårigheter. Jag tycker att alla som lagar och serverar en kost ska ha ätit den också, annars vet man inte vad man serverar, säger kostvetaren på Borlänge kommun, Helena Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".