Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
ÅRETS INTEGRATIONSSATSNING

Borlänge belönat med Ullbagge

Publicerat torsdag 10 november 2011 kl 10.15
"Jag blev som paralyserad"
(1:02 min)
1 av 2
Foto: Landsbygdsnätverket.
Valbone Shala. Foto: Johannes Rosendahl.
2 av 2
Valbone Shala. Foto: Johannes Rosendahl.

Årets integrationssatsning har gjorts i Dalarna och det har nu belönats med en så kallad Ullbagge. Priset delades ut på Landsbygdsgalan i Stockholm i går. Bakom det här projektet står Länsstyrelsen, Borlänge kommun, Arbetsförmedlingen och LRF.

– Projektets mål har ju hela tiden varit att göra landsbygden känd för nya svenskar. Så att de upptäcker landsbygden, så att de skapar kontaktnät och startar företag. Bidra till hela samhällets tillväxt. Det berättar Valbone Shala, som fick ta emot priset.

Hur har det praktiskt gått till?

– Vi har haft en utbildning via kompetens på gymnasienivå. Och sedan har de varit väldigt mycket ute på gårdarna, och praktiserat. Lantbrukarna har varit suveräna på att ta hand om våra praktikanter och handlett dem, så tack vare dem har vi lyckats bra i projektet.

Vad tänkte du när de ropade upp att ni fått första pris?

– Jag var som paralyserad och kunde inte andas och tänkte att det inte kunde stämma. Det är ju tack vare alla som jobbat med projektet som vi har lyckats, säger Valbone Shala.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".