Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
SOCIALSTYRELSEN

Ljudnivåerna skadliga - kanske sänks

Publicerat måndag 30 april 2012 kl 10.36
"Vi vill inte riskerar hörselskador på besökarna"
(1:15 min)
Foto: Fredrik Sandberg.

Socialstyrelsen kan komma att sänka gränsen för hur hög musiken får vara på en konsert. Ny forskning visar att ljudnivåer som i dag är tillåtna kan leda till hörselskador. Vi följer reglerna, säger Ronny Mattsson på Peace & Love i Borlänge.

– På Peace & Love följer vi reglerna och vi ligger redan nu sedan några år tillbaka under de riktvärden som är för vi vill inte riskera några hörselskador på våra besökare, säkerheten går först. Det säger Ronny Mattsson på Peace & Love i Borlänge.

Socialstyrelsen har gett en professor i uppdrag att granska riskerna med höga ljudnivåer.

I dag är det tillåtet med 100 decibel för vuxna och 97 decibel för barn. Professorn föreslår en säknkning med tre decibel.

Nu ska socialstyrelsen utreda vad det skulle få för kostnader och konsekvenser för branschen och publiken.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".