Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mat i vården undersöks

Publicerat måndag 15 april 2002 kl 13.45
Nu ska mathanteringen inom vårdens storkök i Dalarna ses över. Länsstyrelsen gör i sommar och i höst en genomgång av hur mat hanteras på sjukhus och andra vårdinrättningar.
Koka-kylmetoden har blivit allt vanligare inom storkök, Den innebär att maten lagas och kyls ned på en plats, för att sedan transporteras till ett annat kök där den värms upp. Om hanteringen inte sker på rätt sätt så kan bakterier bildas och följden bli matförgiftning. Koka-kyl maten ges dessutom oftast till gamla och sjuka med redan nedsatt immunförsvar. Länsveterinär Olle Rydell säger att det inte finns några signaler om att det inte skulle gå rätt till i Dalarna, men att det efter den senaste tidens larmrapporter om matförgiftning på andra håll i landet finns anledning att se över mathanteringen inom vården.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".