Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Minimackor med tonfisk och kapris

Publicerat onsdag 12 november 2014 kl 09.50
Minimackor med tonfisk och kapris. Foto: Sara Nyström
Minimackor med tonfisk och kapris. Foto: Sara Nyström

Varma mackor som passar till både mingel och mysmat i soffan. Det är kocken Sara Nyströms tips denna onsdag.

Ca. 16 st små

16 st skivor baguette (1 cm tjocka)

150 gr tonfisk (1 burk tonfisk i vatten)

100 gr färskost naturell

1 liten röd lök

3 msk kapris

2 msk hackad dill

1/2 tsk citronsaft

Salt och svartpeppar

Smör

Lagrad herrgårdsost till att täcka mackorna med.

Förvärm ugnen på 225 grader.
Finhacka rödlöken och kaprisen och blanda med tonfisken. Tillsätt sedan färskost, dill och smaksätt med citron, salt och svartpeppar. Lägg baguetteskivorna på en ugnsplåt och smöra den övre sidan på dem, lägg sedan på tonfiskröran och bred ut jämt.
Toppa sedan mackorna med ordentligt med ost och sätt in i ugnen i ca 12-15 min. Mimimackorna ska gratineras till en härlig gyllenbrun färg och sedan serveras med en fräsch sallad på ruccola/gurka och färsk dill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".